На 30-ти октомври вечерта се оказах в хирургичния кабинет на Спешна помощ към УМБАЛ “Свети Георги” в Пловдив с паралитичен илеус, много високи левкоцити и непоносими болки.

Докато потъвах и изплувах върху една количка по асансьори и кабинети на различни специалисти, много бързо бях настанена във Втора хирургия на болницата. След спешно направените подробни изследвания ми бе назначена адекватна и ефективна терапия.
Благодаря от сърце за навременната реакция, професионализма и човешкото отношение на медиците от Спешна помощ и Втора хирургия към УМБАЛ „Свети Георги”! За перфектната организация и отдаденост на пациентите. Тук тези клиширани думи са изпълнени със съдържание. И най-вече, благодаря на лекуващия си лекар д-р Гюнай Мехмед от Втора хирургия!

В такъв момент си даваш сметка, че животът ти и настоящето, и бъдещето, и мечтите ти, са в ръцете на тези хора. С риск за тях самите и близките им, в тази сложна и тежка за медиците ситуация, дават всичко от себе си, за да спасят пациента. Лекарите в нековид-отделенията също са изложени на висок риск от заразяване с новия вирус. Бог да ги пази и да им дава сили!

Ще забравя страховете, болките, иглите и бавно изтичащото време в болницата. Никога няма да забравя човещината, професионализма на екипа и загрижените очи над маската на д-р Мехмед.

Да се пазим и да пазим медиците ни! Нека заедно преминем с разум, воля и дисциплина през изпитанието на пандемията.

С уважение,

А. П.

26.11.2020 г.