На 14 февруари 2022 г. по спешност бях опериран в Отделение по кардиохирургия от екип с ръководител д-р Христо Рахман. Два дни в реанимация и още 15 дни в стационара на отделението бях лекуван и обгрижван от невероятен екип лекари, мед. сестри, лаборанти, рехабилитатори и санитари.

Възхитен съм не само от професионализма на лекарите и останалия медицински и обслужващ персонал, но и от човешките и нравствени качества на всички, които вършат работата си с истинска отдаденост и разбиране за мисия. Създавате и поддържате атмосфера на домашен уют и грижи. Финес, етика и култура на общуване с пациентите – наричани от всички с най-топлите обръщения – „момчета“, „симпатяги“, „сладури“, „скъпи“. Отзивчиви към всякакви молби. Безупречна хигиена в отделението.

Визитациите на лекарската колегия, начело с Началника на отделението д-р Камен Станев и стегнатите доклади на д-р Илия Янев няма да забравя никога. Респекта, с който ни изпълваха лекарите, със сериозността и отговорността, която излъчваха. Това е отделение, което функционира като подредена държава и общност от цивилизовани хора. Иде ми да кажа, че Слави НЕ е прав с онзи негов израз със знак минус: „Има такава държава!“ И тя се казва Отделение по кардиохирургия при УМБАЛ „Свети Георги“ ЕАД, гр. Пловдив!

От все сърце поздравявам целия персонал на отделението с най-добри благопожелания да бъдат здрави и все така всеотдайни в тази най-благородна професия! Да се радват на професионални успехи, на лично и семейно щастие, на мечти, които дори и постигнати, да им изглеждат безкрайно вдъхновяващи!

С искрена благодарност и дълбок поклон,
С. К. от гр. Ардино