51-годишният Иван Иванов благодари на лекарите от Клиника по ушно-носно-гърлени болести в УМБАЛ “Свети Георги” – Пловдив, които преди по-малко от две седмици спасили живота му .

„Ако не бяха проф. Стефан Консулов, д-р Топалова и д-р Бегие Хафуз, можех да си отида за три минути“, разказва благодарният пациент.

Последния ден от почивката си в Турция Иванов получил пристъп. Започнал да се задушва, не можел да диша и преглъща. Отишъл в най-близкото турско болнично заведение, където му поставили противоалергична инжекция, и пристъпът преминал. След като се върнал в България на другия ден, кризата се повторила следващите две нощи и Иванов потърсил лекарска помощ в Хирургиите на „Пещерско шосе“. Усещането било за „топка в гърлото“. След прегледа веднага бил приет на шестия етаж в болничното заведение. По време на престоя си останал впечатлен от целия екип на отделението. Шест дни лекари, сестри и санитари се грижели за него. Лечението започнало веднага, направени му били всички изследвания – биопсия, скенер, всичко необходимо, за да се открие причината.

„Никога през живота си не съм боледувал и не съм влизал в болница. Нямах познати, не съм бил с връзки. Медицинският персонал се държеше с всички пациенти по един и същи начин – с много внимание и разбиране”, разказва Иванов. И твърди, че такова отношение не би получил дори в болница в Германия, където живее и работи от пет години.

“Впечатлен съм от професионализма и човешкото отношение на лекарите и медицинските сестри. Санитарите пък поддържаха идеална чистота навсякъде”, казва Иванов. Чак когато го изписвали, лекарите му казали, че ако не е дошъл навреме и запушването е продължило, е можел да си отиде за три минути. След като го изписали, лично лекуващият му лекар се обадил да го успокои, че всички резултати от изследванията му са добри. „Трябва по-често да се разказва и за такива лекари, а не да викаме медиите само когато не сме доволни от тях“, убеден е Иван Иванов.

Източник: Marica.bg