camera 9cropped 21.01.05 night b2 1
Започва изграждането на нов многоетажен паркинг с хеликоптерна площадка в пловдивската университетска болница “Свети Георги”. Тя ще бъде на мястото на сегашния открит паркинг за служители на лечебното заведение на бул. „Пещерско шосе“.

Според изпълнителния директор на лечебното заведение проф. Карен Джамбазов хеликоптерната площадка е отдавнашна мечта на болницата. “Освен нея ще бъде построен и паркинг с над 600 места, както за пациентите, така и за служителите. Самата площадка е съобразена да има товаропоносимост дори за военен хеликоптер. Не само ще могат да кацат медицински хеликоптери, но и при учение на НАТО, също и на тях ще можем да предоставим място за кацане. Хеликоптерите могат да кацат един след друг, а имаме и втора площадка, която е почти изградена”, обясни той.

Болницата отговаря за Пловдивския регион, Родопи и Южна България. “Не е рядкост пациенти от цялата страна да идват при нас. 24 часа оказваме медицинска помощ и за травматизми, получени на АМ “Тракия”, посочи проф. Джамбазов. И допълни, че площадката следва да бъде изградена за 24 месеца.

Източник: NOVA.bg