camera 9cropped 21.01.05 night b2 1

Започва изграждането на нов многоетажен паркинг с хеликоптерна площадка в УМБАЛ “Свети Георги” ЕАД – Пловдив.

На 22 юни символична първа копка ще направи изпълнителният директор на лечебното заведение проф. д-р Карен Джамбазов в компанията на официални гости.

Обектът ще е на мястото на сегашния открит паркинг за служители на бул. Пещерско шосе 66. Избран е след анализ на територията, така че да има лесен и бърз достъп с удобна комуникация между многоетажния паркинг и сградата на болницата с нейните основни входове за служители, администрация и пациенти – възможност за изпълнение на хеликоптерна площадка със съответните специфични изисквания, както и бърз достъп за транспортиране на пациенти от нея до отделението за Спешна помощ.

Строежът ще е с разгърната площ 20 402 кв, м. Той ще включва 603 паркоместа, от които 61 ще са предназначени за хора с увреждания.

camera 7cropped 21.01.05 1

Хеликоптерната площадка е проектирана по начин, по който да може да приема едни от най-високите класове хеликоптери, които се използват в страната.

Изграждането на многоетажния паркинг ще реши редица логистични и транспортни затруднения на персонала и посетителите на лечебното заведение, които се увеличават с пренасочването на множество клиники на болницата в базата на бул. Пещерско шосе 66. Процесът на преместването стартира поетапно преди няколко години и ще навлезе в решителна фаза с довършването на новия диагностично-лечебен корпус на клиниката по педиатрични заболявания.

Озеленяването при сградата е също развито като важен елемент на техническия проект. Новозасадените дървета от южната страна маркират пътя на линейките и създават дървесна завеса пред динамичната фасада на многоетажния паркинг.

1 chelna camera 3cropped 21.01.05 1

Ръководството на УМБАЛ “Свети Георги” ЕАД – Пловдив обоснова преди няколко месеца пред Министерството на здравеопазването възможността за безпроблемно обслужване на банков кредит, като се отчетоха положителните тенденции във финансовите показатели на болницата през последните години. Министерството на здравеопазването подкрепи инициативата и министърът на здравеопазването разреши кредитирането през януари тази година.

Инвестиционният проект за изграждане на закрит паркинг с хеликоптерна площадка с вход към Спешното отделение е на стойност 19 712 880,00 лв. с ДДС.

Проектът е възложен от лечебното заведение след проведена процедура по Закона за обществените поръчки с „Архитектурно Студио Марта Теодосиева“ ЕООД за изпълнение на обществена поръчка.

Проведена е процедура за обществена поръчка и за изпълнител, следствие на което е сключен договор с „Интербилд 2023“. Срокът за изпълнение на обекта е до 24 месеца от стартирането на строителните дейности.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Принтирайте