dsc 2691 scaled

Откриха реновираната и подобрена Клиника по кардиология към най-голямата болница УМБАЛ “Свети Георги” ЕАД – Пловдив. На официалната церемония по освещаването присъстваха изпълнителният директор на университетската болница проф. д-р Карен Джамбазов, заместник-директорът по “Диагностична и лечебна дейност” – База II проф. д-р Иван Дечев, началникът на кардиологичната клиника проф. д-р Федя Николов и целият му екип, началници на други клинични звена.

dsc 27400000 scaled

“Неусетно минаха шест месеца. Клиниката беше преместена по време на ремонта, за да може строителите да работят пълноценно. Положителното е, че пациентите останаха незасегнати от логистиката, а продължиха да получават нужното внимание. Щастливи сме днес да се върнем на нашето си място. Всичко в клиниката е обновено, няма част, която да е останала същата. От новата централна климатичка система, през обновяване на стаи, санитарни възли, манипулационни, та до ключ. За всичко това благодарим изцяло на ръководството на УМБАЛ “Свети Георги” – Пловдив. Нанасяме се с удовлетворение, а от наша страна имаме допълнителна грижа към мястото, на което работим да се превърне уютно място за нашите пациенти”, каза проф. Николов.

dsc 2772 scaled

Той допълни, че за целия екип на клиниката е важно духовното състояние и затова във фоайето има обновен параклис, а във всяка стая по една икона. По стените има както оригинални картини на пловдивски художник, така и чудесни реплики на световно известни платна. В коридора е поставена библиотека с множество интересни заглавия, което също спомага за по-приятния лечебен процес.

dsc 2762 scaled

“Искаме да създадем една атмосфера на спокойствие, професионализъм, настроение. В клиниката работят водещи специалисти в областта на кардиологията. Имаме пациенти, доста от тях тежко болни, и то не само от цяла Южна България, а ни се доверяват нуждаещи се от цялата страна.”, допълни проф. Николов и даде думата на изпълнителния директор.

dsc 2686 scaled

“Изключително съм щастлив и горд, когато видя, че хората, които работят тук са доволно от случващото се. За мен това е най-големият подарък, защото ние правим наистина много неща и ремонтът на Клиниката по кардиология е една малка, но важна, част от амбициозната мисия болницата да става все по-добра и да придобие европейско уважение. Ние откликваме 24-часа на всякакви проблеми и медицински нужди на хората. Затова работещите тук, ако не са доволни, няма да бъдат и полезни. Ето защо, искрената радост, която усещам в проф. Николов, за мен е най-голямото удовлетворение. Благодаря за това, че са вложили собствени усилия, защото по този начин дават душа на всичко, което се случва. За мен, комфортът, в който ще работят е важен. Искам да поздравя цялата клиника. Пожелавам на всички нас повече позитивни събития, за да живеем по-спокоен живот“, каза проф. д-р Карен Джамбазов.

dsc 2672 scaled

Ремонтът на Клиниката по кардиология към УМБАЛ “Свети Георги” ЕАД – Пловдив включва обновяване на водопроводната и електрическата инсталация, пожароизвестителната и системата за сигурност, както и изцяло модернизираната материално-техническата база. Освежени са всички стаи и санитарни възли. Нови са болничните стаи, санитарните помещения, манипулационните и лекарските кабинети, както и общите зони. Кардиологичното отделение е актуализирано съгласно съвременните стандарти. В изпълнение на цялостната концепция за климатизация на Хирургичния блок, в Клиниката по кардиология вече е изградена система за централна климатизация.

dsc 2669 scaled

Клиниката разполага с 40 легла, като за година през Общото отделение и Интензивния сектор преминават средно над 2500 болни, а през Инвазивното кардиологично отделение – близо 5000 болни.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Принтирайте