Tрима българи получиха втори шанс за живот след донорска ситуация, реализирана от екип на УМБАЛ „Свети Георги“ – Пловдив, с координатор д-р Костадин Чифлигаров. Това стана възможно след като на 27 октомври близките на изпаднал в мозъчна смърт 18-годишен мъж взеха благородното решение да дарят органите му и да дадат живот на други хора.

На 28 октомври сърдечна трансплантация на 43-годишна жена е направена от медицински екип на УМБАЛ „Проф. д-р Александър Чирков“. Екип на Военномедицинска академия извърши чернодробна трансплантация на 57-годишна жена, а медицински специалисти в УМБАЛ „Лозенец“ присадиха бъбрек на 41-годишен мъж.

УМБАЛ “Свети Георги” ЕАД – Пловдив, Министерството на здравеопазването и ИА „Медицински надзор“ поднасят искрени съболезнования към близките на младия мъж и изразяват благодарност и уважение за взетото в тежък за тях момент благородно решение да спасят човешки животи. Благодарност изказваме и на екипите на лечебните заведения, ангажирани в процеса по донорство и трансплантация.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Принтирайте