С информационни кампании и безплатни прегледи Клиниката по урология към УМБАЛ “Свети Георги” ЕАД – Пловдив отбелязва Месеца на мъжкото здраве.

“Важно е поне веднъж в годината да си правим преглед, защото това допринася за ранното и своевременно откриване и лечение на безсимптомно протичащи онкологични и неонкологични заболявания като злокачествените новообразувания на бъбреците, пикочния мехур, простатната жлеза, тестисите, половия член и т. н., уролитиазата, възпалителните заболявания, вродените аномалии и редица други състояния, които изискват превенция, диагностиране, лечение и проследяване “, казва началникът на клиниката проф. д-р Маджид Кадим

Едно от най-честите онкологични заболявания при мъжете, след рака на белия дроб и колоректалния карцином, е на простатната жлеза. През 2020 г. в света са регистрирани близо милион и половина нови случаи.

“Точно затова всеки мъж над 45-годишна възраст е добре дошъл за безплатни профилактични прегледи и консултации”, казва още проф. Кадим.

Прегледите ще се осъществят през целия месец на бул. Пещерско шосе 66, кабинет № 10, етаж 1, от 8 до 12 ч. с предварително изследване на ПСА и записан час на тел. 032 60 27 82.

Клиниката по урология работи денонощно в реновирани условия и предлага на своите пациенти комфорт, отговарящ на европейските стандарти. В нея се извършват от леки до много сложни по обем оперативни интервенции.

В клиниката работят едни от най-добрите професионалисти в сферата. “Разполагаме с модерна медицинска апаратура за диагностика на урологичните заболявания, за минимално инвазивна хирургия и класическа оперативна дейност, последно поколение лазер, лапароскопско оборудване, ехограф, рентген, апаратура за извънтелесно разбиване на камъни и четири операционни зали”, заяви проф. Кадим.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Принтирайте